Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Geen water en verkoeling: paarden staan ruim uur in brandende zon en gaan tekeer, omstanders woedend

Bericht geplaatst op // 94741 keer bekeken

WAALWIJK - In Waalwijk zijn vrijdagmiddag twee paarden in een snikhete trailer achtergelaten. De edele dieren stonden ruim een uur in de brandende zon en hadden geen water of verkoeling. De bestuurder van de paardentrailer is beboet met een flinke bekeuring en heeft zich schuldig gemaakt aan dierenmishandeling, aldus de dierenpolitie.

Bij de politie kwam rond het middaguur een melding binnen dat er twee paarden onder een blakende zon stonden in De Genestetstraat. Omstanders hoorde de paarden flink tekeer gaan en waarschuwden hierop de hulpdiensten.

De klep van de paardentrailer bleek maar een klein stukje open te staan. De dieren hadden geen verkoeling en ook geen water. Na lang zoeken heeft de politie de bestuurder kunnen opsporen.

Hij was in de kerk om een uitvaartdienst bij te wonen.

De eigenaar van de paarden is onlangs overleden en wilde dat zijn dieren aanwezig waren tijdens de dienst. Desondanks was de politie het er niet mee eens om de dieren op deze manier in de zon te zetten.

De omstanders die 112 hadden gebeld, haalden meteen emmers water en gooiden die over de dieren toen de klep open werd gemaakt. De omstanders die te hulp schoten, reageerden erg kwaad. De twee paarden zijn meteen weggehaald en overgeplaatst naar een stal.

Onderaan een verklaring van een van de nabestaanden: 
De klep van de paardenwagen was wel gewoon open, en er was water aanwezig. De paarden zijn wedstrijdpaarden en zijn gewend om onder deze omstandigheden vervoerd te worden en op de vrachtwagen te staan. Door omstandigheden was er geen rekening gehouden met omwonende hoe die hier op zouden reageren.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 26 augustus 2016 17:03

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl